TD 20 2

 

pošta 20  facebook32

  00386 (0)4 5876 041
   Info@ratece-planica.si

 

 TURISTIČNO DRUŠTVO 
 RATEČE-PLANICA
 Rateče 22, 4283 Rateče-Planica
 Slovenija

escapeEscape muzej v Kajžnkovi hiši v Ratečah

V Kajžnkovi hiši je zaživel novi turistični produkt - Escape muzej Kajžnkova hiša, ki predstavlja edinstveno ponudbo tudi v evropskem merilu.  
Esc 1 Esc 2 Esc 3 Esc 4
Kot je ob predstavitvi novega produkta povedal Marko Maučec iz podjetja Escapebox, je ideja o Escape Roomu, ki se razprostira čez celoten muzej, nastala že pred časom. Obiskovalci bodo tako lahko skozi igrificirano doživetje na zabaven način spoznavali pomembna obdobja in dogodke v rateški zgodovini. Escape muzej v Ratečah je nastal na podlagi sodelovanja med Gornjesavskim muzejem Jesenice, ki upravlja s Kajžnkovo hišo, Turizmom Kranjska Gora in podjetjem Escapebox. Igra poteka po celotni Kajžnkovi hiši in je edinstven primer takšnega muzeja v Evropi. Zaradi posebnega tlorisa objekta so razvili posebno mehaniko, ki po eni strani omogoča igranje več skupinam hkrati, po drugi pa obiskovalce vodi po običajni smeri ogleda muzeja. Ključna razlika med »klasičnimi« sobami pobega in escape muzejem je v tem, da igro lahko hkrati igra do dvajset oseb. Igra je primerna tako za pare kot družine in različne skupine. Sam potek igre oziroma obisk posameznih sob lahko obiskovalci poljubno izberejo sami. Igra poteka skozi etnološko zbirko Kajžnkove hiše in jo na tako na zabaven način približa obiskovalcem. Odrasli bodo za vstopnico odšteli 10,00€ in otroci 6,00€, medtem ko je za predšolske otroke obisk muzeja brezplačen.
Escape muzej Kajžnkova hiša bo odprt od četrtka do nedelje med 9.00 in 17.00 in za v naprej najavljene skupine tudi med tednom.
Rezervirajte svoj termin preko spletne strani escapemuzej.si, preko elektronske pošte na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali pokličite na telefonsko številko 04 587 61 48 in se podajte na dogodivščino!
f si    f en    f de    f it

 

 Webcam

cam 20
cam 20
cam 20
Rondo1 Rondo2 Planica
   

 

 

Tromeja brosura

 

Izleti-1

Planica pot